1. Papas Arrugadas és Mojo-szószok: A kis méretű, sós vízben főtt burgonyák (Papas Arrugadas) gyakran feltűnnek a tapas étlapon a hagyományos csípős (mojo picon) és fűszeres (mojo verde) mojo-szószokkal együtt.
  2. Churros de Pescado: Kisebb halrudak, amelyeket bundába mártanak és kisütnek. Gyakran kínálják fűszeres mártásokkal, pl. alioli vagy piri-piri szósszal.
  3. Pimientos de Padrón: Padrón paprikákat egészben sütik vagy pirítják, majd sózzák. Ezek az apró paprikák különböző ízűek lehetnek és vannak közöttük csípősek is.
  4. Gambas al Ajillo: Fokhagymával, olívaolajjal és csilivel fokhagymás garnélarágó, ami kicsi, de intenzív ízű tapas étel.
  5. Pulpo a la Gallega: A galíciai stílusú polipot párolva, fűszerezve és paprikával megszórva tálalják. A polip szeletek gyakran szolgálnak tapasként.
  6. Tortilla Española: A hagyományos spanyol omlett krumplival és hagymával készül. Szeletekre vágva, kis adagokban tálalva tökéletes tapas lehet.
  7. Mojo-szószok: A kanári konyhában népszerűek a mojo-szószok, amelyek két fő típusra oszthatók: a piros, csípős változatra (mojo picon) és a zöld, fűszeres változatra  (mojo verde), ezeket általában burgonyához vagy húsokhoz kínálják.
  8. Gofio: Ez egy ősi étel, melyet malátából vagy pörkölt gabonából készítenek. A gofio különböző ételek készítéséhez használható, levesekhez, pudingokhoz és tésztákhoz.
  9. Ropa Vieja: Ezt a hagyományos húsos fogást lassan főzik, majd szálakra szedik, és zöldségekkel együtt tálalják. A ropa vieja hozzájárul a spanyol-moorsi konyha egyediségéhez.
  10. Queso Canario: A kanári sajtok világhírűek kiváló minőségükről. A tehén- és kecskesajtok széles választékát találhatjuk meg itt, közöttük a híres Majorero és Palmero sajtokat.
  11. Almogrote: Ezt a helyi krémes sajtmártást az itteniek kenyérrel vagy burgonyával fogyasztják. Az almogrote az ízletes sajtoknak köszönhetően az egyik legkedveltebb étel a Kanári-szigeteken.
  12. Pescado a la Sal: A tenger gyümölcseit gyakran sütik sóban, mert így azok ízletesek maradnak. A friss halat egészben sóval vonják be, majd megsütik vagy grillezik.
  13. Canarian Potaje: A hagyományos kanári lencselevest általában hússal és zöldségekkel főzik, hogy egy tápláló és ízletes ételt készítsenek.

A Kanári-szigetek gasztronómiája a helyi alapanyagok, a történelmi hagyományok és az egyedi főzési módszerek egyedi kombinációjából születik meg. A helyi éttermek ideálisak arra, hogy itt tartózkodásunk alatt felfedezzük a szigetek gazdag ízvilágát és élvezetes ételkínálatát.