Kanári-szigetek is bemutatkozott a berlini ITB turisztikai vásáron

Ezt az elképzelését a regionális kormány a világ egyik legjelentősebb turisztikai vásárán, a berlini ITB-n jelentette be. Minden bizonnyal nem csupán a bejelentés helyszíne miatt, de a szakemberek ezt a plusz látogató kört elsősorban németországi turistákkal szeretné „megvalósítani”. Bár a német gazdaságot, így természetesen, ha áttételesen is, de a lakosságot is sújtják a nemzetközi válságok (világjárvány, az ukrajnai háború) és ezek rövid, illetve hosszabb távú hatásai, mégis mint kiemelt desztináció, a Kanári-szigetek mindenképpen megőrizte kedvező helyét a német utazni vágyók szemében. Ezt elsősorban az évszakoktól mentes, viszonylag kiszámítható időjárásnak köszönhetik a Kanári-szigetek.

A Kanári-szigetek elsősorban egyenletes időjárásának köszönheti turisztikai előnyét

Ezt alátámasztandó hozták napvilágra a regionális kormány szakemberei, hogy a Kanári-szigeteken viszonylag egyenletes a turisták elosztlása, ha a hónapokat, illetve az évszakokat nézzük. A nyári hónapokban valamivel több, mint 50%-a érkezik a turistáknak, míg a téli hónapokban ez a szám kicsit kevesebb, mint 50%-ot ad ki. Spanyolország többi részén egyébként ez a két adat nagyságrendileg eltér egymástól.

Mennyien látogatnak a Kanári-szigetekre?

És ha már a német vásáron is bemutatkoztak a kanári-szigeteki turisztikai szakemberek, akkor elmondták, hogy Németország polgárai a harmadik helyet foglalják el a Kanári-szigetekre látogatók körében, már ami a számukat illeti. Ez a szigetcsoport látogatónak közel 16%-át jelenti.

Érdekes statisztikai adat, hogy a német turistáknak, akik Spanyolországot választják úti célul, kicsivel több, mint 20%-uk választja a Kanári-szigeteket úti célként. Kanári-szigeteken belül pedig Fuerteventura és La Palma a legnépszerűbb két sziget.