#ételek

A helyi gasztronómia rejtett kincsei

A Kanári-szigetek gazdag gasztronómiai hagyományai sokkal többet rejtenek magukban, mint a turisták által előszeretettel fogyasztott helyi specialitások, mint a paella vagy a tapas. A szigetek egyedi ízei és különleges fogásai, amelyeket a helyiek évszázadok óta készítenek, gyakran elkerülik a figyelmet. A helyi konyha számos rejtett kincset tartogat, mint például a „mojo” szószok, a „gofio”, a különleges sajtok és a friss tengeri herkentyűk, amelyek mind hozzájárulnak a Kanári-szigetek gasztronómiai gazdagságához. Az itt élő séfek elkötelezettek amellett, hogy megőrizzék a hagyományos kanári ízeket, ugyanakkor integrálják őket a modern gasztronómiai trendekbe. A következő sorokban bemutatjuk ezeket a különleges ízeket és a mögöttük álló történeteket, valamint interjúkat olvashatunk helyi szakácsokkal, akik a Kanári-gasztronómia rejtett kincseinek őrzői.
Tovább olvasom »

Mennyibe kerül az élet Fuerteventurán?

Ma már egyre többen képzelik úgy a világ minden részéről, hogy Fuerteventurán nemcsak nyaralni érdemes. Sokakban felvetődik az ötlet, mi lenne, ha elköltöznének erre a csodálatos szigetre. Fuerteventura legnagyobb előnye, hogy a fűtéssel nem kell sokat bajlódniuk az ott élőknek. A hőmérséklet szinte egész évben állandónak mondható és ez az állandóság nem keverendő össze a szibériai fagyos napokkal. Mielőtt akár néhány évre, akár csak néhány napra tervezünk, nem árt tudni, hogy milyen árak fogadnak majd bennünket Fuerteventurán.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.